Potstoten in Lierderholthuis

LIERDERHOLTHUIS – Biljartvereniging d’Olde Wettering uit Lierderholthuis nodigt iedereen uit om op zondag 30 december te komen potstoten. Het toernooi begint om 13.30 uur in café d’Olde Wettering. De kosten zijn 5 euro per persoon.

Potstoten is een afvalrace, waar veel mensen aan mee kunnen doen. Het is een van de meest laagdrempelige onderdelen van de edele biljartsport. Iedereen kan het. In tegenstelling tot biljarten gaat het bij potstoten niet om drie, maar om slechts twee ballen. Het is de bedoeling om met de ene bal de andere te raken. Het enige obstakel vormt de pot: een kistje dat midden op het biljart is geplaatst. Dat kistje heeft vier openingen waar de bal doorheen kan. Zolang de deelnemer met de witte bal de rode blijft raken, blijft hij in de race. Iedereen die ook maar een keertje een keu heeft vastgehouden kan meedoen. Sterker nog: iedereen maakt ook nog eens kans om te winnen. Want hoewel ervaren biljarters in het voordeel denken te zijn, is geluk bij het potstoten onontbeerlijk. De inzet van het toernooi bestaat uit een aantal vleesprijzen.