Politie Heino neemt vuurwerkpistolen in beslag

Frank de Jonge ‏ Foto Twitter @POL_Heino
SALLAND – Gistermiddag heeft de politie van Heino vijf vuurwerkpistolen in beslag genomen met daarbij een flinke hoeveelheid patronen. Tegen de eigenaar is een proces-verbaal opgemaakt. De poltie waarschuwt via Instagram voor het gevaar van de wapens ”Stel je voor dat wij iemand met een dergelijk pistool zien lopen. Wij zullen ons échte wapen op die persoon richten en moeten handelen. Overdreven? Nou nee. Wij wachten niet af en beschouwen het altijd als een echt vuurwapen”. Ze raden eigenaren van een vuurwerkpistool om deze in te leveren op het politiebureau. ”Wij kunnen wellicht een goed woordje voor je doen bij het OM want dat doen we veel liever dan in een onveilige situatie terecht komen.
Gooi hem niet weg o.i.d.. Het risico is dat een kwaadwillende persoon hem in handen krijgt en er domme dingen mee doen.”