Home / Sallandcentraal / Plan Kanaalpark Lemelerveld naar gemeenteraad

Plan Kanaalpark Lemelerveld naar gemeenteraad

DALFSEN/LEMELERVELD – Op maandag 10 december wordt het Plan Kanaalpark Lemelerveld voorgelegd aan de gemeenteraad. Het is een groot plan, dat zich uitstrekt van de Mölnhoek tot aan de Rooms-katholieke kerk met de parochietuin aan de Posthoornweg. Het plan wordt de komende tien jaar gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase richt zich op het voormalige Welkoopterrein en het aangrenzende gedeelte van de Industriestraat.

Voor de zomervakantie vond een drukbezochte inloopavond plaats bij Reimink in Lemelerveld. De plannen voor een Kanaalpark in Lemelerveld werden tijdens deze avond gepresenteerd. Die vloeien voort uit de Kanaalvisie, die de gemeenteraad in 2014 heeft vastgesteld. De blik op het kanaal, zoals de Kanaalvisie officieel heet, beoogt een lange termijn ontwikkeling waarbij Lemelerveld het Overijssels Kanaal, dat door het dorp heen gaat, weer gaat benutten en beleven. Idee is dat er door het hele Lanaalpark heen een wandelpad komt, onder langs het water. Bij woonzorgcentrum Het Anker wordt dit gecombineerd met een terras om aan het water te zitten. Een plek voor ontmoeting en beleving van het water.

Erfafscheiding

Fase 1 betreft het terrein met het leegstaande pand waar voorheen de Welkoop gevestigd was, inclusief de bestaande woning die er naast staat en het aangrenzende gedeelte van de Industriestraat. Een fietspad op de plek van de huidige Industriestraat komt gedeelteljik te vervallen. Aan de achterzijde van het Welkoopterrein komt een nieuwe straat met parkeerplaatsen voor de nieuwe parkwoningen die in het Kanaalpark worden gerealiseerd. Met de omwonenden is meermaals overleg geweest om tot een goede invulling te komen. Zo komt er bijvoorbeeld een goede nieuwe erfafscheiding tussen de tuinen die grenzen aan het leegstaande gebouw.

Bewegen

De eigenaar van het Welkoopterrein draagt bij aan de plannen, onder andere door de gronden die de gemeente nodig heeft voor een nieuwe straat achterlangs het terrein beschikbaar te stellen. Ook de provincie Overijssel is voornemens bij te dragen aan deze ontwikkeling, vanwege de impulsen die het Kanaalpark geeft voor ruimtelijke en sociale kwaliteit. Gezond bewegen met de fiets of wandelend en plekken voor ontmoeting zijn hier belangrijke redenen voor. In de gemeentelijke kosten zijn ook de aankoop van de huidige woning aan de Industriestraat inbegrepen. Die is nodig om door de huidige achtertuin de nieuwe straat te kunnen koppelen aan de Kloostertuin. Dit is het nieuwe straatje op de locatie van het voormalige zalencentrum.

Het Plan Kanaalpark Lemelerveld wordt op 10 december besproken in de raadscommissie. Inwoners zijn welkom om de commissievergadering bij te wonen of om in te spreken. Dat laatste kan men doen door zich voor maandag 10 december 12.00 uur aan te melden via griffie@dalfsen.nl of via 0529-488230.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.