Pensionado: Herfst

Daar vliegen ze weer…de blaadjes…om onze oren. De wind trekt aan de takken en ze laten los.
De tuin is helemaal bedekt met het blad van de eiken van de gemeente. De gemeentemensen komen ons groenparkje niet verlossen van al dat blad! Dat is dus ons werk!

Mijn lief gaat niet voor zijn plezier met de kruiwagen heen en weer. Hij heeft niet voor al dat blad gekozen, zegt hij. Hij koos voor dit mooie plekje aan de rand, maar wel met dichtbij al die eikenbomen. Ze horen erbij en zorgen voor schaduw in de hete zomers en in de herfst dus voor vrachten blad.

Toch loopt hij heen en weer, weer en heen naar de bladbak. Die stroomt over, de bladeren komen op het fietspad en de gemeente veegt het fietspad weer schoon. Zo komen ze weer in de kringloop. Een groot voordeel van dit heen en weer geloop is dat mijn lief, de pensionado, fit blijft met al dat blad in de buurt. Voorlopig geen sportschool voor hem en helemaal geen wandelclub, hij krijgt zo beweging genoeg.

Na gedane arbeid is het goed rusten op de bank. Benen omhoog, verstand op nul en na al die frisse lucht even een dutje doen. De wind raast om het huis, de kachel brandt, nog even… en de tuin ligt weer vol!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.