Opnieuw Top 2000 Café in Heino

HEINO – Live Music Heino luidt op zaterdag 29 december het jaar muzikaal weer uit met het Top 2000 Café in het Dorpshuus in Heino. Van twee uur ’s middags tot half twaalf ’s avonds is iedereen weer welkom voor een plaatje, een praatje, een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Het programma staat op staging2.live-music-heino.nl.

Het Top 2000 Café beleeft dit jaar zijn derde editie in Heino. Voorgaande jaren was het een groot succes met veel publiek. Ook nu kan iedereen weer komen vertellen over zijn of haar favoriete nummer. Bij welk liedje hoort een heel speciaal gevoel of een bijzonder verhaal, daar gaat het allemaal om. Wel graag vooraf aanmelden via st.livemusicheino@gmail.com. De interviews worden afgenomen door Karin de Graaf en zijn live te zien op beeldschermen. Als er beelden te vinden zijn van een mooie live-uitvoering van zo’n favoriet nummer dan worden die vertoond.
Ook meer en minder bekende Heinoërs worden geïnterviewd over hun verzoeknummer. Zij mogen elk genre kiezen dat ze leuk vinden. Vorig jaar koos burgemeester Martijn Dadema bijvoorbeeld voor een stevig hardrocknummer. Barend Maaskant en Pascal Eijkelkamp staan als dj’s achter de draaitafel.
De band The Hippie Tunes (foto) treedt tussen vijf uur en ’s avonds half twaalf maar liefst vijf keer op. Zeven ‘oude hippies’ spelen vol overgave en met veel plezier nummers uit de hippietijd. Het gaat om bekende en goed in het gehoor liggende nummers van the Doobie Brothers, CCR, the Mama’s and the Papa’s, Neil Young, CSNY, The Kinks en vele anderen. Het muzikale gezelschap is ook niet vies van uitstapjes naar soul, rock of funk zolang de muziek maar ‘hippie-minded is en je er lekker op kunt dansen’.
Stichting Live Music Heino ondersteunt tijdens dit Top 200 Café het Heinose team van ‘Klimmen Tegen MS’ met een muntjesactie. Een groep Heinose wielrenners gaat namelijk in het voorjaar drie keer op één dag de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose.