Opnieuw subsidieregeling Ondernemend Noaberschap

ZWOLLE – Samen sta je sterker; dat is het uitgangspunt van het programma Ondernemend Noaberschap van de Provincie Overijssel. Ondernemersverenigingen en samenwerkende brancheverenigingen kunnen een bijdrage van maximaal 20.000 euro ontvangen om het ondernemerschap van hun leden te versterken. Na het succes van eerdere ronden in 2017 en 2018 wordt de subsidieregeling Ondernemend Noaberschap begin 2019 opnieuw opengesteld.

De subsidie is bedoeld voor aanvragen voor samenwerkings- en kennisuitwisselingsactiviteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van aangesloten ondernemingen, zoals uitwisselingsprogramma’s of studiekringen. Van 15 januari tot 22 februari 2019 kunnen verenigingen plannen indienen. Een onafhankelijke adviescommissie beoordeelt alle binnengekomen aanvragen op criteria zoals bijdrage aan businessontwikkeling en mate van samenwerking en netwerkvorming. Aanvragers kunnen hun plannen toelichten in een kort filmpje. Alleen verenigingen die in eerdere ronden nog geen bijdrage uit deze regeling hebben ontvangen, komen in aanmerking voor de subsidie.
Dit is de vierde ronde voor de regeling Ondernemend Noaberschap. De eerste drie ronden werden gehouden in 2017 en 2018 en waren zeer succesvol. In totaal werden de plannen van 21 ondernemersverenigingen gehonoreerd. Daarmee zijn maar liefst achtduizend leden bereikt.
In mei 2018 is de regeling geëvalueerd met ondernemersverenigingen die een bijdrage uit de regeling hebben ontvangen. Zij zijn positief. Het samenwerken aan een projectplan zorgt al voor een goede impuls. Door nieuwe activiteiten stijgt het ledenaantal en krijgt de vereniging meer inkomsten; zo kan de vereniging de activiteiten later ook zonder subsidie voortzetten. Op basis van de adviezen zijn de selectiecriteria duurzaamheid, (organisatorische) vernieuwing bij de ondernemersvereniging en het oplossen van knelpunten op de arbeidsmarkt toegevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.