NK Jongleren in Dalfsen

DALFSEN – Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 januari vindt voor het eerst het NK Jongleren plaats in de Trefkoele+ in Dalfsen. De Nederlandse jongleertop en -subtop zal weer ruim vertegenwoordigd zijn op dit open toernooi, een wereldwijd leidend evenement op het gebied van jongleercompetities. Het NK vond eerder plaats in Helmond.

In totaal omvat het NK Jongleren zeven competities: ballen, devilstick, kegels, act, ringen, passing en diabolo. Deze competities vinden plaats in een van de sporthallen van de Trefkoele+. Iedereen kan langskomen om competities te bekijken en de sfeer te proeven. Daarnaast worden er ook beginnersworkshops jongleren gegeven. Overdag staan de technische competities op het programma; op zaterdagavond volgen de act-competitie en Fight Night.
De act-competitie zorgt met bekend én aanstormend talent altijd voor een hoop spektakel. Naast de officiële titel uitgereikt door de juryleden, mag het publiek ook stemmen op een winnaar. De avond wordt afgesloten met de Fight Night waarbij steeds twee jongleurs tegen elkaar strijden met kegels. De truc is dan om de tegenstander uit te schakelen en de eigen kegels in de lucht te houden.
Dat het NK een internationaal karakter heeft, blijkt uit de deelnemers van vorige jaren. Zo kwamen er deelnemers uit Hongarije, Israël, Polen, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk uit heel Nederland.
De entree bedraagt 6 euro; alleen voor de zaterdagavond betaalt men 8 euro. Het NK Jongleren wordt ook via een live stream uitgezonden. De link hiervoor is: staging2.nkjongleren.nl/live. Meer informatie op staging2.nkjongleren.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.