Nieuwkomers ondertekenen participatieverklaring

RAALTE – 26 nieuwkomers hebben donderdagochtend in het gemeentehuis van Raalte hun participatieverklaring ondertekend. Burgemeester Dadema reikte aan iedere deelnemer de ondertekende verklaring uit.

De bijeenkomst was de officiële afsluiting van het participatieverklaringstraject. In dit traject leren nieuwkomers in de gemeente Raalte hoe ze mee kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Deelnemers krijgen lessen over de kernwaarden in Nederland; vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Ook horen ze hoe de gezondheidszorg geregeld is en krijgen ze bijvoorbeeld een rondleiding door de bibliotheek.
Door de verklaring te ondertekenen zeggen de deelnemers onder meer dat zij actief een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse samenleving. Het participatieverklaringstraject maakt deel uit van de inburgering. Sinds 1 oktober 2017 zijn nieuwkomers in de gemeente Raalte verplicht om binnen een jaar na binnenkomst dit traject te volgen. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed kan volgen wat er verteld wordt, zijn er tolken aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.