Nieuwjaarsconcert en winterwandeling in Vilsteren

Op zondagmiddag 6 januari 2019 vindt in de Willibrorduskerk in Vilsteren het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert plaats met Collegium Musicum Salland uit Ommen. Dit concert staat letterlijk in het teken van ‘oud en nieuw’, in dit geval door oude teksten met nieuwe melodieën.

Het concert opent met liederen die recht doen aan de zondag én de plaats van handeling, de prachtige Willibrorduskerk, oude muziek dus maar hier komt al een eeuwenoud lied voorbij op een melodie van de hand van dirigent Henk Ophoff.
Ze zingen poëzie, getoonzet door Samuel Barber, een componist uit de 20e eeuw, en een aloude Carol in een nieuwe muzikale jas.

Er wordt afgesloten met ‘The Lord bless you and keep you’, oude woorden in moderne muziek. Het koor wordt begeleid door pianist Adriaan Koops, die ook de intermezzi vervult. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten in het Landgoedcentrum Vilsteren aan de Borrinkdijk, op een steenworpafstand van de kerk.

Voorafgaand aan dit concert kunt u deelnemen aan een wandeling over het Landgoed Vilsteren onder leiding van een boswachter. Na afloop even uitblazen en napraten in het Landgoedcentrum onder het genot van een kopje koffie of thee.
Aanmelding is vereist en alleen mogelijk in combinatie met het concert. Ga hiervoor naar staging2.kamerkoorsalland.nl.

Aanvang wandeling 14. 00
Kosten wandeling 2,50
Aanvang concert 15.30
Entree aan de kerk 12,50
Kaarten in de voorverkoop € 10,-
Jongeren t/m 15 jaar hebben vrije toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.