Nieuwe namen voor Dauwpop

HELLENDOORN – Dauwpop heeft een groot aantal nieuwe namen toegevoegd aan het affiche voor de komende, 25-ste, editie op Hemelvaartsdag 30 mei. De komst van headliner Nothing but Thieves werd enkele weken geleden al bekend gemaakt, nu zijn daaraan toegevoegd: Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex & Deuxperience, Maxi Jazz (Faithless), Rondé, Joost, Donnie, Frank Carter & The Rattlesnakes, Daniel Romano, Sjaak, Ares, Leafs en Black Foxxes.

Het festivalterrein in de bossen van Hellendoorn omvat dit jaar weer verschillende area’s en podia, elk met hun eigen karakter. Naast nieuwe namen komt er ook een aantal oude bekenden terug. The Kaiser Chiefs keren terug om hun hits als ‘Ruby; ten gehore te brengen voor een ongetwijfeld kolkende massa. De Staat brengt begin 2019 een nieuw album uit. Op Dauwpop speelt de band een exclusieve show voor Oost Nederland. Met Frank Carter & The Rattlesnakes heeft het festival een andere act gestrikt die zeker in de smaak gaat vallen bij liefhebbers van alternatieve rock. Carter, eerder frontman van de Engelse hardcoreband Gallows, brengt rauwe, maar ook melodieuze punkrock.
Wat nu al vast staat is dat de Party Pit terugkeert. De danskuil waar de focus op dance en nieuwe hiphop ligt, is immens populair. Daar treden onder andere Donnie, Joost, Sjaak, Leafs en Ares aan. Met Maxi Jazz van Faithless komt ook de dance liefhebber vol aan zijn trekken. De man met het karakteristieke rapgeluid verzorgt een DJ set waarin de klassiekers van zijn voormalige band niet zullen ontbreken. Meer hiphop is er dit jaar in de vorm van Ronnie Flex en zijn Deuxperience band die de afgelopen jaren alle records hebben gebroken.
Andere aangekondigde namen zijn: Rondé (pop/rock), Daniel Romano (countrytalent dat net zo gemakkelijk uitstapjes maakt naar de punk) en Black Foxxes (indierock). De organisatie van Dauwpop verwacht in januari meer nieuwe namen bekend te kunnen maken.
De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Kaarten à 55 euro (exclusief servicekosten) zijn online verkrijgbaar via dauwpop.nl. Hardcopy kaarten gaan binnenkort in de verkoop via lokale voorverkooppunten. De kindertickets zijn inmiddels uitverkocht.

Foto: De Britse band Kaiser Chiefs keert volgend jaar terug naar Dauwpop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.