Nieuwe afspraken tussen Raalte, Olst-Wijhe, Salland Wonen en huurdersverenigingen

REGIO – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe, Huurdersvereniging Salland, Huurdersbelangen Salland en SallandWonen hebben voor 2019 opnieuw afspraken gemaakt over de sociale huurwoningen in Salland. Dat is op 13 december feestelijk onderstreept met een gezamenlijke ondertekening van de overeenkomsten. Er zijn afspraken gemaakt over thema’s zoals beschikbaarheid van woningen, betaalbaarheid, leefbaarheid in wijken, kwaliteit en duurzaamheid.

Voor de gemeente Raalte betekent dit bijvoorbeeld concreet dat SallandWonen in 2019 gaat starten met onderhoud in de wijk Westdorp. Daarnaast heeft de corporatie plannen voor nieuwbouw op de Raalter locaties Werfhorst en Hartkamp en in Heeten en Broekland. Verder zijn afspraken gemaakt over de inzet op vermindering van schuldenproblematiek, waarbij onder andere de Voorzieningenwijzer wordt ingezet als hulpmiddel om te bekijken waar op de vaste lasten kan worden bespaard.
In de gemeente Olst-Wijhe wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen in Noorder Koeslag in Wijhe en in Zonnekamp Oost in Olst. De nieuwbouwwoningen in Olst worden nul-op-de-meter: de woning wekt zelf de energie op die nodig is. Daarnaast worden er plannen ontwikkeld voor nieuwbouw op het Abersonterrein in Olst. Op het gebied van sociale leefbaarheid zetten partijen de positieve samenwerking voort, onder andere door de inzet van buurtbemiddeling.
Daar waar SallandWonen onderhoud uitvoert aan de woningen stemmen de gemeenten en de woningcorporatie de werkzaamheden in een wijk of kern zo goed mogelijk op elkaar af. Zo wordt onderhoud gecombineerd met duurzaamheidsmaatregelen en de inzet op leefbaarheid en veiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.