Muziek, humor en poëzie in het HOFtheater

RAALTE – Het HOFtheater biedt het komende weekend weer een programma vol muziek, cabaret en kleinkunst. Op vrijdag 7 december staat de bekende Nederpopband Van Dik Hout in het Raalter theater. Het concert is al uitverkocht. Op zaterdag 8 december volgt een voorstelling van cabaretier Erik van Muiswinkel en zondagmiddag 9 december is gereserveerd voor het muziekcafé met Jeroen Zijlstra & Tjitske Jansen (foto).

Al meer dan twintig jaar staan de mannen van Van Dik Hout aan de top van de Nederlandse muziekindustrie met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden zij met de hitsingle ‘Stil in mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de nederpop. Met ‘Het Beste Van’ brengen zij hun grootste hits, onder andere: ‘Alles of Niets’, ‘Stil in mij’ en ‘Zij maakt het verschil’ (Poema’s) terug naar de Nederlandse theaters.
Erik van Muiswinkel komt naar Raalte met zijn voorstelling ‘De Oplossing’. Daarin probeert hij de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Maar lukt hem dat ook? Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, betadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen en (enkele) typetjes. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro per stuk.
Tjitske Jansen is dichter en performer en Jeroen Zijlstra is improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet). De ontmoeting tussen deze twee persoonlijkheden, zondagmiddag in het HOFtheater, brengt literatuur en muziektheater bijeen. ‘Nieuws van twee kanten’ is een literaire muzikale middag waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk.

Tickets zijn te bestellen via tel. 0572-361361 of via staging2.HOFtheater.nl. Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen. Foto: Anne van Zantwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.