Mariënheem helemaal ‘cozy’ in december

MARIËNHEEM – Onder de noemer ‘Cozy Mariënheem’ biedt Mariënheem dit jaar weer een uitgebreid kerstprogramma aan. Het gaat om diverse workshops, optredens van koren en andere activiteiten. Hoewel het initiatief voor dit programma bij de werkgroep ‘Samen Leefbaar Mariënheem’ ligt, hebben veel verenigingen, bedrijven en individuen zich bij het programma aangesloten.

Het zwaartepunt van het programma ligt op woensdag 19 december. Dan vindt er een grote verlichte kersttocht plaats in het dorp. Deelnemers leggen een route af door het dorp, waarbij ze op verschillende punten kerststallen kunnen bezichtigen. Daarnaast kunnen ze op veel plaatsen genieten van live-acts, zoals de big band van het Carmel College. Het is ook mogelijk om tijdens de tocht puzzels te verzamelen. De oplossingen kunnen worden ingeleverd in de Schalm, de eindlocatie van de kersttocht. Voor kinderen zijn er kleine dieren en een draaimolen in winterse kerstsfeer. Er wordt gezorgd voor koffie met iets warms, glühwein en een drankje. De kersttocht wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele Mariënhemers, zowel bedrijven als particulieren. Deelname is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
Het is een tocht voor jong en oud, zo zijn er speciale momenten voor de kinderen ingebouwd en is de route goed begaanbaar voor iedereen. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruik maken van een aanwezige rolstoel. Starten aan de kersttocht kan tussen 18.00 en 20.00 uur bij ’t As-Spel in Mariënheem.

Agenda

Daarnaast zijn er diverse andere programma-activiteiten. Op zaterdag 15 december een workshop kerststukken maken in De Schalm (14.00 uur), op zondag 16 december een concert van koor Palet uit Luttenberg in de kerk (10.30 uur), op maandag 17 december een workshop koorzingen in de kerk (19.00-20.00 uur), op dinsdag 18 december een kerstverhaal voor de kinderen van de onderbouw in de spelzaal van de basisschool (18.30 uur), op vrijdag 21 december een gezamenlijke maaltijd in De Schalm (15.30 uur), op zondag 23 december een concert van Janny van de Sande, Pieter Naterop en Media Vita in de kerk (10.30 uur), op maandag 24 december een kerstnachtviering in de kerk (19.30 uur), op eerste kerstdag 25 december een kerstviering (9.00 uur) en kindje wiegen in de kerk (11.30 uur) en op tweede kerstdag 26 december een viering in de kerk (9.00 uur) met aansluitend een nazit in de Schalm.

Soms wordt er een bijdrage in de kosten gevraagd, soms niet. Voor meer informatie en/of opgave zie staging2.marienheemonline.nl; bel naar Marion Kogelman, mob. 06-18291938 of mail: projectenmarienheem@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.