LTO vindt demonstratie Raalte van Stichting Konijn in Nood een grens overschrijden

  Belangenorganisatie LTO vindt dat de stichting Konijn in Nood met een demonstratie vanmiddag in Raalte een grens overschrijdt. Ze demonstreren tegen konijnenfokkers. “De demonstranten vallen hierbij een konijnenfokker uit Raalte persoonlijk aan. Dat vind ik niet kunnen”, zegt Jeanette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO.

  Dat meldt RTV Oost.

  De demonstranten gaan vanmiddag eerst demonstreren bij twee supermarkten en daarna verplaatsen ze zich naar het adres van de konijnenfokker. De gemeente verbood de demonstranten eerder een dood konijn te laten zien bij de demonstratie.
  “We gaan voorbij aan de impact die de demonstratie maakt op de konijnenhouder en zijn gezin”, zegt Van de Ven. “In andere steden is er ook gedemonstreerd en daar hebben ze condoleancekaartjes met het gezicht van de fokker uitgedeeld. Op de kaartjes stonden de teksten ‘konijnenhel’ en ‘dierenleed’. Dat kan gewoon niet.”

  Buitenland
  Van de Ven heeft een dubbel gevoel over de demonstratie. “Het meeste konijnenvlees dat in de supermarkten ligt, komt uit het buitenland. Het dierenwelzijn is daar veel slechter dan hier. In Nederland zijn fokkers gebonden aan strenge wet- en regelgeving. De winkelverwerkers doen hier vaak nog een schepje bovenop en de fokkers worden ook vaak gecontroleerd door Nederlandse Voedsel- en Warenautoreit (NVWA).

  Het dierenwelzijn is dus beter dan bij vlees wat uit het buitenland wordt geïmporteerd. “Als je tegen konijnenvlees bent, dan moet je het gewoon niet meer kopen. Dat is het sterkste statement wat je kan maken.”

  Foto: Johan Wolff