Lemelerveld krijgt geen JOP op sportpark Heidepark

LEMELERVELD/DALFSEN – Sportpark Heidepark wordt niet de locatie voor de jongerenontmoetingsplek (JOP) in Lemelerveld. De gemeenteraad van Dalfsen besloot dat maandagavond 17 december.

De oorspronkelijke locatie die het college van burgemeester en wethouders in gedachten hadden, de noordzijde van sportpark Heidepark, kon op weinig steun rekenen. VV Lemelerveld en de scouting tekenden bezwaar aan, omdat ze vreesden voor overlast.
Er komt nu een onderzoek waar de jongerenontmoetingsplek dan wel moet komen. In beeld zijn de hoek van de Hoenderweg/Vilsterseweg en als andere optie het Kroonplein.
Raadslid Roel Kouwen van het CDA is niet blij met de gang van zaken. “Wij zouden het vertrouwen aan het initiatief van de jongeren willen geven. Het aangepaste voorstel om alternatieve locaties te onderzoeken, leidt helaas tot uitstel. En het is maar de vraag of er een locatie in de bebouwde kom te vinden is die de jongeren zien zitten én waar er geen bedenkingen zijn.”
Eerder leidde ook in Dalfsen het plaatsen van een jongerenontmoetingsplek tot een soap. Verschillende locaties vielen af en uiteindelijk werd het ding geplaatst bij het station, tot onvrede van de uitbater van het naastgelegen café. Anderhalf jaar later bleek dat er zelden jongeren gebruik maken van de JOP. Ze vinden het te koud, te kil, onaantrekkelijk en te ver van het dorpscentrum.