Lemele zet inhaalrace te laat in

“Een wedstrijd met vele gezichten”, zo typeerde Werner Pluim het duel van zijn sportclub Lemele tegen Wijthmen. “In de eerste helft ging het heel aardig. We komen voor, maar door een ongelukkige goal, net wel, net niet over de lijn gaan we met 1-1 de rust in. Na de thee hebben we wind mee, maar ons positiespel is helemaal weg. We krijgen doelpunten tegen, maar in de eindfase pakken we het weer goed op. Het publiek gaat er achter staan en we maken zomaar twee goals. Helaas stonden we al met 4-1 achter en de inhaalrace kwam wat te laat. Hoe dan ook was het in de slotfase wel spectaculair.”

In het eerste bedrijf zet Robin Schoenmaker de thuisclub op voorsprong. De krappe marge wordt geëgaliseerd door Nick van Gurp met een kopbal die via de lat net wel of niet over de fatale streep stuitert, maar de arbitrale beslissing pakt gunstig uit voor de bezoekers. Na de thee vindt Jari Krul al vlot het net. Lemele speelt te slordig en gehaast en ziet in het slotkwartier de gasten via alweer Krul en Sander Nijmeijer weglopen naar 1-4. Wedstrijd gespeeld? Nooit in Lemele! Niet eerder dan het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Thomans van Leusen schiet de hoop terug bij de fans op Zandeinde die luidkeels achter de ploeg gaan staan. Joël Schottert maakt zelfs nog 3-4, maar de eindspurt is te laat ingezet. Wankelend haalt de bezoekende formatie van Elvin Matuankotta de eindstreep.

Stand 4D: HTC 10-26, DKB 10-22, Kampen 10-17 (30-24), Wijthmen 10-17 (22-17), Lemele 9-16, Daarlerveen 10-16, Bruchterveld 9-15, Dieze West 9-12, Wilsum 9-11, ’s Heerenbroek 9-10, SVV ’56 9-5, MVV ’69 11-3 en Daarle 10-1.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.