Leerlingen van De Zaaier brengen kerstkaarten rond bij ouderen

Voor veel ouderen kunnen de kerstdagen ook het gevoel van eenzaamheid versterken. Daarom wilden de kinderen van groep 8 van de Zaaier zoveel mogelijk ouderen blij maken met een zelfgemaakt kerstkaartje. De leerlingen hopen dat de ouderen zich hierdoor iets minder alleen voelen.

Een grote groep kinderen vertelde al dat ze met Sint Maarten bij een oudere man medelijden kregen. Ze kwamen als eerste groepje aan bij die man om 8 uur ’s avonds, hij was er helemaal klaar voor want bovenop de rollator lag het vol met snoep. ‘Er zullen vast nog wel meer kinderen komen’, had de man hoopvol gezegd toen het groepje wegging. Het groepje kinderen wist wel dat zij rond 8 uur wel de laatste zouden zijn.

Nu wilden ze met kerst hem in ieder geval een kerstkaart geven. Daarnaast hebben ze bij nog meer ouderen in de wijk een kaartje afgeleverd en ten slotte ook bij het bejaardentehuis de Hulstkampen. Ouderen waren verrast en de kinderen kregen zelfs nog als bedankje wat lekkers van een oude vrouw. Een meisje zei: “ik word zelf ook gewoon blij als ik een ander blij kan maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.