‘Klein boekje’ van Machteld Ossekoppele

RAALTE – Machteld Ossekoppele uit Raalte had al jaren de ambitie om een eigen boek te schrijven. Daaraan heeft ze nu vorm gegeven. Het boekje heet heel toepasselijk ‘Klein boekje!’. De subtitel luidt: ‘Schrijfsels naar vrije vertaling vanuit mijzelf’. En dat is ook precies wat het is. Een persoonlijk kijkje in de wereld van de schrijfster.

De afgelopen jaren schreef ze af en toe wel eens wat. Haar teksten kwamen als vanzelf in haar op, tijdens wandelingen door de natuur of gewoon thuis. Ze schrijft soms grappig, soms beschouwend. Daarnaast schildert en tekent ze graag. Zo ontstond het idee om het één en ander samen te voegen. Eigenlijk om eens te kijken of het haar zou lukken om dit voor elkaar te krijgen. “Het bleek een heel goed idee”, zegt ze. “Zeker is dat ik aan het maken van Klein boekje! veel plezier heb beleefd. Het is niet een groot boekwerk geworden, maar juist een handig leuk klein boekje dat je af en toe eens ter hand kan nemen en in een verloren moment kan gaan lezen en bekijken. Het is dus in eerste instantie als uitdaging voor mezelf gemaakt.” De teksten, foto’s en illustraties in het boek zijn allen van de hand van de schrijfster. ‘Klein boekje!’ kost 7,50 euro en is verkrijgbaar bij de G&W Gezondheidswinkel en bij de Bruna in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.