Kinderen uit Olst staken voor beter klimaatbeleid

Kinderen uit Olst doen op vrijdag 21 december mee aan een schoolstaking. De inspiratiebron voor de jonge actievoerders is de Zweede Greta Thunberg (15). Haar speech op de klimaattop in het Poolse Katowice ging de hele wereld over. Zij protesteert al langer tegen het klimaatbeleid dat zowel nationaal als internationaal wordt gevoerd.

Op vrijdag gaan de leerlingen uit Olst, samen met kinderen uit Deventer, naar het stadhuis in Deventer. Daar willen ze iedere week terugkomen om te protesteren. “Wij willen dat er écht wat wordt gedaan aan klimaatverandering. Het gaat om onze toekomst. We gaan niet naar school, want wat hebben we aan lesstof als onze toekomst wordt verpest?”, laten de stakers weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.