KeSa en RHC ontvangen cheque van Dorpshuus Heino

HEINO – Het Dorphuus Heino heeft vorige week de opbrengst van de verloting die tijdens de Heinose Kerstfair is gehouden, gedeeld met twee bijzondere Heinose organisaties. De KeSa-Jongeren en Red Horse Company (RHC) ontvingen elk een cheque van 230 euro.

Namens KeSa-Jongeren nam Kayleigh Schotman het geldbedrag in ontvangst. “Dit brengt ons weer een stapje dichterbij ons volgende project”, zegt de Heinose. “In juli vertrekken we voor ongeveer drie weken naar Bangladesh om daar te helpen bouwen aan een trainingscentrum waar mensen met een beperking en andere kwetsbare groepen kunnen samenkomen.”

De Red Horse Company is ook opgetogen over het geldbedrag. Gerda Wellenberg: “We kunnen hier zeker vijf gezinnen een basisinventaris van geven; stoelen, bestek en dat soort dingen. Naast het (mee)bouwen van huizen, zorgen we er ook voor dat gezinnen het leven weer kunnen oppakken.”

RHC is een groep vrijwilligers die al bijna twintig jaar in de zomermaanden op bouwreis gaat naar de Filippijnen. Dit jaar gaat de reis voor de vijfde keer naar Sagay, een gebied dat hevig lijdt onder de gevolgen van een tsunami. Daarnaast werkt RHC mee aan de renovatie van een huis voor dove kinderen en verzorgt de stichting onderhoudswerkzaamheden bij eerdere projecten.

De verloting tijdens de Kerstfair werd mede mogelijk gemaakt dankzij de winkeliers in Heino, zij stelden veel producten ter beschikking.

Foto: Kayleigh Schotman en Gerda Wellenberg nemen de cheque in ontvangst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.