Kerstwandeling in Wijhe

WIJHE – De Protestantse gemeente Wijhe houdt op maandagavond 24 december weer een kerstwandeling. De route is ongeveer 2 kilometer lang en voert langs verschillende taferelen uit het kerstverhaal, zoals Jozef de timmerman, Jozef en Maria die op weg gaan, de herders en de engelen.

De wandeling is bestemd voor jong en oud, groot en klein en iedereen die het kerstverhaal wil horen, zien en beleven. Medewerking wordt verleend door de cantorij van de Protestantse gemeente, ImPress, het dweilorkest Wijhe en vele vrijwilligers. De tocht voert ook door de tuin van ’t Weijtendaal. De inloop voor de wandeling is van 16.45 tot 17.00 uur bij ‘t Langhuus in de Langstraat. De deelnemers vertrekken daarna in groepen.

De tocht eindigt bij de levende kerststal met Jozef, Maria en het kindje Jezus naast de Nicolaaskerk. Aansluitend kan men in de Nicolaaskerk chocolademelk of glühwein krijgen en een stuk krentenbrood. Voor de kinderen is er een kleine verrassing. In de kerk kan men luisteren naar kerstmuziek op het orgel. Of naar een gezongen kerstlied. Er is gelegenheid om samen na te genieten, te praten of nog een kerstkaart te maken. Daarnaast kan men een kerstwens hangen in de wensboom bij de kerststal. Deelname is gratis, maar vrije giften zijn welkom. De opbrengst is bestemd voor kinderen in de knel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.