Kerstviering in Luttenberg ‘anders’

LUTTENBERG – ‘Anders dan anders’, zo omschrijft het Herenkoor van Luttenberg de Kerstnachtvieirng die op maandag 24 december plaatsvindt in de Heilige Corneliuskerk in Luttenberg. Het Herenkoor heeft hierin het voortouw genomen samen met pastoraal werker Harry Bloo van parochie Heilig Kruis. Hij gaat voor in deze woord- en communieviering. Muzikaal wordt de viering, naast het Herenkoor, ondersteund door accordeonvereniging Accordeola. De kerk wordt binnen voor de gelegenheid in paars licht gezet. Gedurende vier korte adventsverhalen en het kerstevangelie van Lucas gaat de verlichting langzaam over naar lichtere kleuren. Alle bezoekers worden uitgenodigd om een kaarsje aan te steken. De liedteksten zijn te volgen via twee grote schermen in de kerk. Naast klassieke kerstliedjes worden er ook wat minder bekende werken gezongen. Om 21.00 uur zal de midwinterhoorn klinken vanaf het kerkplein. De viering begint om 21.30 uur. Tijdens de viering is er een collecte. Iedereen is welkom.