Inschrijving voor Triathlon Holten van start

HOLTEN – De inschrijving voor de Triathlon Holten is afgelopen weekend van start gegaan. Voor de deelnemers zijn er ook tal van clinics. De clinics voor de jeugd van 8 tot en met 15 jaar worden gegeven door de triatlonvereniging Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld. Voor volwassenen vanaf 16 jaar zijn programma’s op maat samengesteld door de Holtense zwem-, fiets- en atletiekclubs.

De inschrijving voor de clinics is tegelijk met de inschrijving voor de Triathlon Holten gestart. De jeugdclinics zijn geschikt voor deelnemers van ieder niveau. Je hoeft dus geen topsporter te zijn om mee te doen. Wie niet over een wielrenfiets of mountainbike beschikt, kan gewoon een normale fiets meenemen. Voor de gevorderde jeugd die de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen aardig onder de knie heeft, is dit jaar een speciaal trainingsprogramma samengesteld. De opzet voor deze doelgroep is gebaseerd op de reguliere trainingen die ook de leden van TTH krijgen. Het programma voor de jeugd bestaat uit vier trainingen en begint op 21 mei.
Deelnemers vanaf 16 jaar worden in drie maanden tijd stap voor stap klaargestoomd door ervaren trainers van de Atletiekvereniging Holten, Wim Reinsgroep en Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld. Zij brengen de juiste technieken bij, geven tips over het materiaal en geschikte voeding. Voor beginners en gevorderde triatleten zijn passende opties bedacht. Deze zijn afzonderlijk, maar ook in combinatie te volgen. Wie het hardlopen beheerst, maar nog een tandje bij moet zetten wat fietsen en/of zwemmen betreft kan zich bijvoorbeeld alleen voor de fiets- en zwemtrainingen inschrijven. Voor de combinaties worden verschillende kosten berekend. De clinic voor hardlopen start maandag 1 april, de fietsclinic op vrijdag 5 april en de zwemtraining begint vanaf 1 mei in het buitenbad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.