Inloopavond Wijk voor morgen in Olst

OLST – De gemeente Olst-Wijhe houdt vandaag een inloopbijeenkomst over het nieuwe bouwproject ‘Wijk voor morgen’ in de Bastiaan in Olst. In deze wijk (het gebied ten zuiden van de nieuwbouwwijk Zonnekamp Oost tussen de Kneu en de Jan Schamhartstraat) wordt een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte erg belangrijk, naast uiteraard het bouwen van unieke, duurzame woningen.

Als eigenaar van de grond staat de gemeente Olst-Wijhe nog aan het begin van de ontwikkeling van dit gebied. De gemeente wil de openbare ruimte in de wijk ecologisch en aantrekkelijk inrichten. Zo komt er onder andere aandacht voor de manier waarop men samenleeft met elkaar, ontmoeting en voorbereidingen op klimaatveranderingen. Ook wordt circulair bouwen belangrijk in deze wijk. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt worden zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop.
Een flink aantal mensen gaf al aan interesse te hebben in wonen in het gebied. Op 6 december dachten zij samen met de gemeente na over hun wensen en ideeën. De uitkomsten hiervan kan men zien op de inloopavond. Tijdens de avond kan men een korte presentatie bijwonen over waar de gemeente nu staat en wat er tot nu bekend en niet bekend is. Ook kunnen bezoekers op de avond in gesprek gaan met een aantal medewerkers van de gemeente. De deuren zijn geopend van 19.00 tot 20.15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.