IJsmachines moeten hard werken bij Raalte on Ice

RAALTE – De verschillen tussen de start van Raalte on Ice een jaar geleden en nu konden bijna niet groter zijn; toen een enorm pak sneeuw, nu geregeld buien en temperaturen die rond de 10 graden schommelden. De ijsmachines van de kunstijsbaan in het hartje van Raalte moesten dan ook heel hard werken voor de officiële start vrijdagavond. Op het programma stond onder meer een vurige show van kunstschaatsster (en succesvol blogger en make up/beauty-deskundige) Sterre van der Gouw. Pas in de loop van deze week worden lagere temperaturen verwacht.

Marc Roescher, voorzitter van de organisatie, was in de vernieuwde IceBar in ieder geval blij en tevreden. “Het is weer gelukt dankzij de inzet van veel sponsors, bedrijven, gemeente en vrijwilligers van onder meer de Roalter Jongs.” Na de geslaagde eerste editie van Raalte on Ice was meteen duidelijk dat er dit jaar een vervolg moest komen. “Daarbij hebben we toch wat kleine zaken gewijzigd. Verder verbeterd eigenlijk. Zo zijn de ijsmachines naar de andere kant (richting Kulturhus, red.) verplaatst en heeft de Icebar nu een veel aantrekkelijkere entree aan de kant van de Plas. Brian Poppe is komende vier weken verantwoordelijk voor de horeca, inclusief alle activiteiten zoals live-muziek, maar dat zullen weinigen merken. Vorig jaar was dat namelijk zijn tweelingbroer Steve….” Voor Brian Poppe worden het trouwens drukke weken, met ingang van 1 januari is hij namelijk bedrijfsleider van het nabij gelegen Grand Café Neuf op de Plas.
Wethouder Jacques van Loevezijn mocht namens de gemeente Raalte de startknop indrukken, gevolgd door een lasershow en het optreden van Sterre van der Gouw die letterlijk en figuurlijk het nodige vuur in haar act legde. Van Loevezijn memoreerde nog wel het succes van het gemeentelijke team (waarvan hij zelf deel uitmaakte) dat vorig jaar de speciale curlingcompetitie bij Raalte on Ice won. “Dat succes willen we natuurlijk dit jaar continueren. Ik weet niet hoe het met de andere teams zit maar wij zijn al in training gegaan.” Deze en volgende week worden de voorrondes gehouden van deze curlingcompetitie waarbij tientallen teams in actie komen.
Na de officiële opening was het deze vrijdagavond vrij schaatsen (normaal kost een dag schaatsen 6 euro). Daarvan maakten meteen tientallen kinderen (en wat ouderen) dankbaar gebruik van. De Rabobank Salland heeft daarnaast via de Voedselbank Raalte 250 gratis toegangskaarten ter beschikking gesteld aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen.
Net als vorig jaar zijn alle activiteiten op de ijsbaan 24/7 met een livestream te volgen via staging2.raalteonice.nl.

Foto: Annet van Raalten

2 REACTIES

  1. Leuk voor de kinderen natuurlijk maar hoeveel zonnepanelen zijn hiervoor nodig? Als ik die stroomkabels zo zie dan gok ik dat er in die 4 weken net zoveel stroom verbruikt wordt als een paar honderd gezinnen in een heel jaar verbruiken. #dadema#klimaatneutraal#duurzaamondernemen#rov

  2. Dit is Raalte Henk, hier heeft men daar geen boodschap aan. Ik vind een ijsbaan ook wel leuk hoor, maar hier staat gewoon een grote stoppelhaene tent midden in het dorp, aan beide zijden nauwelijks ruimte over (tov de totale breedte van het plein). Dat is echnie mooi. Dit ding blijft echt net zo succesvol als ie bij de Jumbo op de parkeerplaats zou staan. Maar ja, daar heeft men ook geen boodschap aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.