HHCP huldigt bootmaatschappij ONE voor 25 jaar steun

HEETEN – Het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen (HHCP) heeft vorige week dinsdag bootmaatschappij ONE (voorheen Mol) in het zonnetje gezet. Het bedrijf verzorgt inmiddels 25 jaar belangeloos de verscheping van de hulpgoederen van Heeten naar Manilla.

In 1993 nam Ed Schenk voor Jo en Truus Schoorlemmer de eerste container hulpgoederen mee naar Manilla. Hij is inmiddels met pensioen, maar er bestaan nog steeds warme banden. Hij was die dag samen met zijn partner ook te gast in Heeten.
Het allereerste contact in de beginjaren negentig was wat voorzichtig. Schenk wilde eerst met eigen ogen zien wat Jo en Truus in Heeten deden. Maar hun werk sprak hem bijzonder aan. De jaren daarop kwam hij bij elke volle container hulpgoederen naar Heeten. Schenk heeft de opvolgers van zijn bedrijf op het hart gedrukt om door te gaan met het hulpgoederentransport. Jo kwam vorig jaar te overlijden, maar Truus zet haar werkzaamheden voort. Schenk sprak de hoop uit dat er nog vele transporten volgen en dat dit werk van Truus en de vele vrijwilligers kan blijven bestaan.
Mr. J. Ledda, de ambassadeur van de Filipijnen in Den Haag, sprak zijn dank uit namens de mensen op de eilandengroep. “Thank you for taking care. You make many people very happy. Bless you all.”
De ambassadeur verzegelde samen met Schenk en Gerria Toeter, wethouder van de gemeente Raalte, twee volle containers die die week op transport naar Manilla gingen. Truus vertrekt in 2019 voor enkele maanden naar de Filipijnen en zal deze containers aldaar in ontvangst nemen en ervoor zorgen dat de hulpgoederen op de plaats van bestemming komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.