Heinose tafeltenissers kampioen promotieklasse

HEINO – Het eerste team van tafeltennisvereniging (TTV) Heino is vorige week vrijdag kampioen van de promotieklasse geworden. Voor het eerst in de Heinose tafeltennisgeschiedenis gaat het vlaggenschip van de club in de hoofdklasse spelen, de hoogste competitie in de regio Oost Nederland.

Het team werd twee jaar geleden nog drastisch verjongd. Met veel inzet aan trainingsuren werd steeds meer zichtbaar dat er potentieel iets neer te zetten viel. Het hielp natuurlijk dat rond die tijd een tiental leden van Effect Mariënheem overkwam, waarmee de concurrentie, ook in de hogere teams, en daarmee het trainingsplezier met sprongen vooruit ging. Daarnaast meldden ook meerdere jeugdige talenten zich aan het front. Jordi Mulder, nog maar 17 jaar, vloog als een komeet voorbij de vaak al grijze routiniers om dit seizoen te debuteren. Hij zette gelijk al een winstpercentage neer van 70 procent.
Het was bepaald geen gelopen koers in die laatste wedstrijd. Heino voerde vooraf de ranglijst aan met slechts één punt voorsprong op De Veluwe en drie op De Brug uit Apeldoorn. En die laatste ploeg was vrijdagavond tegenstander van Heino in het tafeltenniscentrum Het Roekenest in Heino. De Brug moest dik winnen van Heino en het geluk hebben dat de Veluwe in de problemen zou komen in hun uitwedstrijd in Kampen. Jordi Mulder, Paul Rohof en Arnout Kok van TTV Heino pakten die avond echter allemaal de overwinning. De Brug was daarmee verder kansloos voor de titel. Bij de score van 8-0 voor Heino kwam het bericht door dat de Veluwe een tweede tegenpunt moest toestaan en daarmee had Heino de titel binnen! Uiteindelijk werd de eindstand 9-1. Het was half twaalf in de avond toen bestuurslid Jan Gosker de champagne liet aanrukken. De stampvolle kantine vierde het feestje mee. Het drietal dat deze avond speelde, werd compleet met vierde man Thom van den Eijkel die de vrijaf-beurt had. Tegen twaalf uur kwam team 9 binnen van de uitwedstrijd tegen Hoonhorst, met ook de titel op zak. Ook zij werden natuurlijk even in het zonnetje gezet. Tafeltennisvereniging Heino telt nu, inclusief recreanten, rond de 75 leden. Wel vergrijzen de leden. Gosker gaf al aan dat de club voornemens is de komende maanden plannen te maken om de jeugd naar de club te trekken. De trainingen zijn op dinsdag en donderdag. Woensdagavond en maandagochtend slaan de recreanten een balletje mee. Behalve uit Heino komen er ook spelers uit Raalte, Mariënheem, Luttenberg en Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.