Heino een heel weekend in het teken van Kerstmis

Met Kerstfair, Culi Kerst, bingo, eerste editie Christmas Surprise Party en koopzondag

HEINO – Heino staat het hele weekend in het teken van Kerstmis. In het Dorpshuus vindt op vrijdag 14 december de Kerstfair Heino plaats en rondom de dorpsrotonde staat die dag onder de noemer Culi Kerst een walking dinner op het programma. Daarnaast zijn er tal van omlijstende activiteiten. Zaterdag 15 december vindt de eerste editie van de Christmas Surprise Party plaats in de sporthal en zondag is het koopzondag.

Culi Kerst wordt georganiseerd door de ‘food’-ondernemers van Heino, zowel winkeliers als horeca. Buiten de horecagelegenheden staan kraampjes met gratis amuses en specialiteiten ter inspiratie voor de feestdagen. Als men de hele route loopt, heeft men van voor- tot nagerecht een volledig diner bij elkaar geproefd. Alles is gratis, maar op is op. Zo biedt Catering & Partyservice Van Dam een stampotje met rundvlees aan bij Café de Baron; ecologische boerderijwinkel Overesch kookt pompoensoep bij Bij Ne9eN; Bij Dijkman laat gorgonzola hapjes proeven en Buuffie’s Proeflokaal biedt buiten de zalmpaté uit de Allerhande van Albert Heijn aan. Daar staat ook een chocolade fontein, waarin de bezoekers bananen mogen ‘dopen’. Gildeslager Mekers is met een vleesspecialiteit aanwezig bij Eetcafé Marktzicht én Bakkerij Van der Most bakt buiten oliebollen. Uiteraard kan er een glühwein of een ander drankje bij besteld worden. Tussendoor zorgen Popkoor SVP en muzikanten van Ons Genoegen voor muziek terwijl zij ook de route van het walking dinner lopen. De KeSa-jongeren zorgen voor een levende kerststal bij de RK kerk. Daar geven zij ook uitleg over hun project in Bangladesh. Gratis op de foto kan ook nog.

Kerstfair

De jaarlijkse Kerstfair in Heino vindt dit jaar voor het eerst plaats in het Dorpshuus. Daar vinden de bezoekers op vrijdag 14 december diverse kraampjes met kerststukjes, kerstdecoraties, sieraden, make-up, kleding, tassen en nog veel meer cadeauartikelen. Ook voor wat ‘winters’ lekkers, glühwein, erwtensoep en appelflappen, wordt gezorgd. De Kerstman is aanwezig met een grabbelkerstboom voor de kinderen en ook Scrooge maakt dit jaar zijn opwachting. Hij gaat de prijzen uitdelen bij de verloting. De opbrengst van het rad van avontuur is bestemd voor Red Horse Company (RHC) en de KeSa-Jongeren. Deze Heinose organisaties zetten zich in voor projecten in ontwikkelingslanden. Winkeliers uit het dorp hebben hiertoe weer diverse prijzen beschikbaar gesteld. De Kerstfair en Culi Kerst duren van 16.00 tot 21.00 uur.

Surprise

Het zaterdagprogramma begint om 14.00 uur met een kerstbingo van de HWV in de Nicolaaskerk. ’s Avonds volgt de eerste editie van de Christmas Surprise Party. De Pompedoers, popkoor SVP en Ons Genoegen presenteren in de sporthal een speciaal programma vol muziek en gezelligheid. Denk niet dat het om een traditioneel kerstconcert gaat. De sporthal wordt omgetoverd tot een kerstplein waar van alles gebeurt. Er zijn terrassen, waar de bezoekers een drankje kunnen bestellen. Gewoon terwijl de muziek speelt. Er lopen trouwens ook obers van de Strijd voor Salland. En stilzitten is niet verplicht, want meezingen en meeswingen mag. Vanaf 19.30 uur staan glühwein en chocomel klaar. Het programma begint om 20.00 uur. Kaartjes à 10 euro zijn verkrijgbaar bij de Smulbaai. Dat is inclusief glühwein of chocomel én een klein hapje! Er kunnen maximaal 450 mensen in de sporthal. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Raalte, MultiLight, Buuffies en PassworD.
Het kerstweekend wordt zondag 16 december van 13.00 tot 17.00 uur afgesloten met een koopzondag in kerstsferen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.