Groot Koerkamp stopt met tuincentrum en gaat verder als hoveniersbedrijf

WIJHE – Als je de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikt, ga je met een andere blik naar jouw onderneming kijken. In het geval van Henk Groot Koerkamp leidde dat tot het besluit om het roer om te gooien en het einde van Tuincentrum Groot Koerkamp in Wijhe aan te kondigen. “We staan aan de vooravond van een aantal forse investeringen, zowel in de kassen als qua automatisering. Ga je dat doen, dan moet je dus eigenlijk nog minimaal twintig jaar door…”

Als je dat in overweging neemt en weet dat er geen opvolger staat te trappelen van ongeduld om het bedrijf over te nemen, is het natuurlijk hartstikke logisch om met het tuincentrum te stoppen. Logisch, maar wel met een gevoel van weemoed, want er komt een einde aan een periode van veertig jaar noeste arbeid en prettige klantcontacten. “Overigens gaan we wel gewoon verder met het hoveniersbedrijf, want helemaal niets doen, zien we nog niet zitten”, benadrukken Henk en José Groot Koerkamp.
Het echtpaar neemt de tijd voor de leegverkoop. De aanstaande kerstperiode is natuurlijk ideaal om te stunten en te beginnen met een fikse korting van 25 procent op aankopen in het kerst-, cadeau- en sfeerassortiment met uitzondering van vers groen. Iedereen is welkom rond te struinen en te genieten van een kopje koffie. Ook kan men in het grote assortiment kerstbomen nog profiteren van een korting op de Nordmann spar (1650-200 cm); normaliter 29,95 euro, nu voor 14,95 euro (op=op).
Het is de bedoeling om de leegverkoop in fases aan te pakken. Medio 2019 moet het tuincentrum helemaal leeg zijn om de ruimte verhuurklaar te maken voor een nieuwe bestemming. “Persoonlijk vind ik het wel interessant als we een combinatie kunnen zoeken met dagbesteding in de groene sector of iets dergelijks”, grijpt Groot Koerkamp terug op zijn arbeidsverleden in de psychiatrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.