Goud voor speculaas en kruidkoek van de Parabool

BROEKLAND/MARIËNHEEM – Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft de speculaasbrok Zetzema en de kruidkoek van Stichting de Parabool met Goud bekroond. Zowel Speculaasbrok Zetzema als de kruidkoek werden tot twee keer toe onaangekondigd getest. De producten worden gemaakt in de bakkerijen van de Parabool in Broekland en Mariënheem. Het recept van Speculaasbrok Zetzema is ongeveer tien jaar geleden ontwikkeld door Wytze Zetzema en zijn collega Sjon van Vilsteren, destijds beiden werkzaam bij de Bakkerij van de Parabool in Broekland. Sjon is er nog steeds werkzaam, maar Wytze Zetzema is eind 2012 overleden. Zijn naam wordt nog altijd in ere gehouden. Ook het recept van de Kruidkoek hebben de leiding en de cliënten samen bedacht. De kruidkoek is al jarenlang een hit en het hele jaar door te koop. De Speculaasbrok is nu te koop. De verkooppunten zijn de buurtwinkels in Broekland en Mariënheem, de Parabool in Raalte. Het Groene Erf in Schalkhaar en de Mosterdfabriek in Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.