Gerlant: Carbid, snert en beloftes

Een jaar geleden met oud en nieuw deden de lokale politici allerlei beloften. Er kwamen verkiezingen aan en terwijl wij er nog helemaal niet mee bezig waren, stonden zij in elk winkelcentrum mooie verhalen te doen. Gele, rode, witte, blauwe of net welke kleur jasjes aan of een gekleurd sjaaltje om en ze wilden horen wat wij graag anders wilden hebben en vertelden wat zij daar aan gingen doen.

Centraal stond toch eigenlijk het willen vernieuwen, dichterbij de mensen zijn en geloofwaardig zijn. De verkiezingen zijn inmiddels negen maanden geleden gehouden en sommige beloftes zijn waar gemaakt, maar de meesten niet. Ik heb ze niet allemaal onthouden. Eentje wel. Eén partij ging met snert alle carbidschieters in hun gemeente langs en beloofde volgend jaar weer te komen voor input. Iets wat niemand geloofde. Ik wel.

Ik geloof in beloftes van politiek. Tenminste, nu nog wel.. Op oudejaarsdag ga ik kijken. En wat als ze er niet zijn?

Welke mooie belofte van vorig jaar (in de race voor jouw stem gedaan) kan jij je nog herinneren? Welke belofte van toen moeten zij nog waarmaken? Laat het hieronder maar weten. ‘We’ kunnen er altijd nog snert van maken. Feit is wel, ik heb geen politieke partij in de Sallandse winkelkernen gezien deze dagen.

Veel plezier met oud en nieuw! En mijn wensen voor 2019? Dat het iedereen goed mag gaan!

Gerlant@regiobode.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.