Fedet Award voor project Carmel en Sallandse installatietechniekbedrijven

RAALTE – Het project ‘Water, Energie en Natuur’ waarmee leerlingen van het Carmel College Salland dit voorjaar kennis maakten met de Installatietechniek heeft de Fedet Award gewonnen. Het project was een initiatief van Carmel College Salland en enkele Sallandse installatiebedrijven. De award werd in ontvangst genomen door Jeroen Bonhof en Niek Beelen van Carmel College Salland. De aanleiding van het project moge duidelijk zijn: de technische sector staat te springen om nieuw personeel.

Fedet (Federatie Elektrotechniek) bestaat uit bedrijven en zelfstandige brancheverenigingen die in Nederland actief zijn in de elektrotechnische en werkbouwkundige sector. Om de samenwerking tussen bedrijven en scholen te bevorderen, ontwikkelen Fedet-leden instroom-initiatieven. Vindingrijke, creatieve en bevlogen initiatieven die een breder podium verdienen. Om elkaar te inspireren, reikt Fedet de Instroom Award uit aan het beste instroom-initiatief.
De regionale samenwerking tussen onderwijs en installatiebedrijven, het interactieve karakter van het project en de diversiteit van techniek waren doorslaggevend voor de jury om de Fedet Award aan de Sallandse combinatie toe te kennen. Daarnaast werd ook de waardering uitgesproken voor de duur van het project: ruim twee maand.
Op donderdag 15 februari vond de aftrap van het project Water, Energie en Natuur plaats in het HOFtheater. De leerlingen kregen van diverse mensen uit de praktijk te horen wat installatietechniek inhoudt en wat ze er allemaal mee kunnen doen en bereiken. Na de aftrap gingen de leerlingen bij diverse bedrijven op bezoek en mochten ze na verschillende pitches een opdracht kiezen. De daarop volgende acht weken gingen de leerlingen daarmee aan de slag. De afsluiting van het project bestond uit een eindevenement waarbij alle projectteams het eindresultaat van de opdracht presenteerden aan hun familie, vrienden en de betrokken installatiebedrijven. De best uitgewerkte projecten werden beloond met een vakjuryprijs en een publieksprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.