Home / Sallandcentraal / Expositie van oude kleding in Wijhes Museum

Expositie van oude kleding in Wijhes Museum

WIJHE – Het Wijhes Museum presenteert vanaf zaterdag 15 december de nieuwe tentoonstelling: ‘Kleer’n uut de kaste’. Oud-wethouder Cor van den Berg verzorgt die dag om 18.00 uur de officiële opening. De textielgroep van de Historische Vereniging Wijhe heeft door de jaren heen veel kleding verzameld uit de 19-de en eerste helft van de 20-ste eeuw. Deze kleding is hersteld, gewassen en zorgvuldig opgeslagen. Het Wijhes Museum wil nu laten zien hoe men zich vroeger kleedde. De kleding werd in meerdere lagen gedragen en de tentoonstelling maakt alle lagen zichtbaar, wat soms hilarisch is. Alles wordt ondersteund door foto’s uit die tijd. De expositie is vanaf die dag gratis te bezichtigen. De opening valt tegelijk met de kerstmarkt in Wijhe. De deuren van het museum zijn die avond geopend tot 21.00 uur. Het museum is elke woensdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Groepen kunnen ook een afspraak maken buiten de openingstijden. Zie verder www.historischeverenigingwijhe.nl.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.