Home / Sallandcentraal / Europese subsidies voor vernieuwende agro- en foodbedrijven

Europese subsidies voor vernieuwende agro- en foodbedrijven

ZWOLLE – De Provincie Overijssel stelt van 7 januari tot en met 22 februari twee subsidieregelingen voor de landbouw en de agro & food sector open. Het gaat om de Europese regelingen ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ en ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’. Beide regelingen worden voor de laatste keer open gesteld.

Rode draad in beide regelingen is de verduurzaming en modernisering van de agro&food sector. Bij ‘Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ gaat het bijvoorbeeld om technische vernieuwingen, zoals in een stalsysteem of vernieuwingen in de bedrijfsvoering. Bij ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ staan samenwerkingsverbanden die innovaties of nieuwe kennis willen doorontwikkelen, testen of toepassen centraal. Minstens een van de partners moet een agrarisch bedrijf zijn.
Voor de regeling ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ is in totaal 899.172,81 euro beschikbaar en bij ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ gaat het om 1.711.848,01 euro. Beide subsidies zijn POP3 subsidies. POP3 is het derde Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma bedoeld om het platteland op allerlei terreinen waaronder de landbouw te versterken.
Zie verder: www.overijssel.nl/loket/subsidies/

Lees ook

Jos en Willy Homma 60 jaar getrouwd

HEINO – Jos en Willy Homma-Lugtenberg uit Heino vierden vorige week dinsdag hun 60-jarig huwelijk. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.