Eerste namen Ribs & Blues 2019 bekend, festival volledig gratis toegankelijk

RAALTE – De organisatie van Ribs & Blues heeft de eerste namen van de 2019-editie bekend gemaakt. Het Raalter festival heeft ervoor gekozen om nu ook de zaterdagavond in de vertrouwde roots & bluesprogrammering te gaan zetten. Deze openingsavond wordt dan net als de zondag en maandag met Pinksteren gratis toegankelijk.

“Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan”, zegt voorzitter Ton Groot Beumer. “We zijn groot geworden met roots & blues. Daar zijn we goed in, dat blijkt wel uit de internationale waardering. Op de ‘betaalde’ zaterdagavond hebben we de laatste jaren wereldnamen uit de popgeschiedenis gehaald zoals Status Quo, The Beach Boys, 10 CC en Level 42.”

Groot Beumer: “Natuurlijk stonden ook Joe Bonamassa, en bijvoorbeeld ZZ Top op ons verlanglijstje. Die categorie bands vraagt enorme gages en in die wedloop willen en kunnen we niet meer mee. We kiezen nu bewust voor drie gratis toegankelijke festivaldagen met een ijzersterke en zeer brede programmering in roots en blues. Met unieke sfeer, uitdagend entertainment en natuurlijk de beste spareribs op het menu.”

De eerste negen namen voor het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni 2019 zijn nu bevestigd:

BLACKBERRY SMOKE (USA)
Als in de hoogtijdagen van bands als Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet en 38 Special. De echte pure Southern rock uit Amerikaanse staten als Florida, Alabama en Georgia met een beetje bluegrass, boogie, country en hardrock.

MY BABY (NL)
De Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston uit Nieuw-Zeeland, met uiterst dansbare, spiritueel geladen, psychedelische bluesrock.

GOV’T MULE (USA)
De Amerikaanse band Gov’t Mule (spreek uit: Government Mule) maakt Southern rock met de spirit van de jaren zeventig. Niet zo vreemd, want frontman Warren Haynes speelde jarenlang in de legendarische Allman Brothers Band.

LAURENCE JONES (UK)
Hij staat bekend om zijn melodieuze en virtuoze gitaarspel en bouwt aan een grote carrière. Bluesy soft rock van een opkomende wereldster.

CEDRIC BURNSIDE (USA)
Een absolute “must “voor fans van John Lee Hooker, T-Model Ford, R.L. Burnside en andere rauwe blues artiesten.

LIL JIMMY REED (USA)
De 77-jarige bluesveteraan dateert uit een tijd waarin zwarte Amerikanen onderdrukt en beschimpt werden. De blues die hij ten gehore brengt is daarom goudeerlijk, rauw en authentiek.

KING KING (UK)
De Schotse band King King maakt goed in het gehoor liggende bluesrock die doet denken aan het werk van Bad Company, Thunder en (de vroege) Whitesnake

SOUTHERN AVENUE (USA)
Southern Avenue is in alle opzichten een aantrekkelijke band met een zéér overtuigend debuutalbum. In Elmore Magazine treffend omschreven als “…the spicy, vivacious new sound of Memphis soul.”

TRICKLEBOLT (NL)
Het Sallandse Tricklebolt heeft zijn roots in de jaren zeventig rock, maar noemt specifiek de oervader van de Nederlandse Blues Harry Muskee als één van de grote inspiratiebronnen.

Foto: Arnold Roolvink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.