Eerste jeugdteam TTV Wijhe kampioen na bloedstollende ontknoping

WIJHE – Afgelopen zaterdag is het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe kampioen geworden. Tom Woesthoff, Tom Esselink en Niek Esselink en hun coach Anita Esselink wisten in de allerlaatste wedstrijd een gelijkspel uit het vuur te slepen (5-5). Hierdoor hielden ze directe concurrent Staphorst precies een punt achter zich.

De spanning was zaterdag van het begin tot het eind om te snijden in het clubgebouw van TTV Wijhe. Onder grote publieke belangstelling speelden Tom, Tom en Niek vrijwel allemaal wedstrijden die pas op het eind beslist werden. Bijna de hele ochtend keken de jongens tegen een achterstand aan: 1-2, 2-3, 3-4 en 4-5. Alleen een gelijkspel was voldoende voor het kampioenschap. Bij een nederlaag zou tegenstander Staphorst met de titel aan de haal gaan.

De titelstrijd werd beslist in de allerlaatste wedstrijd die Tom Woesthoff moest winnen. Hij verspeelde hierin enkele keren een voorsprong, maar bleef aan de goede kant van de score en sleepte het belangrijke 5e punt voor TTV Wijhe binnen. De blijdschap bij de spelers, coach èn het publiek was enorm.

Het team mag zich dankzij dit kampioenschap in de 2e klasse Afdeling Oost gaan opmaken voor promotie naar de 1e klasse komend voorjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.