Dadema in race voor titel Beste Bestuurder

RAALTE – Martijn Dadema, burgemeester van Raalte, is genomineerd voor de landelijke titel ‘Beste Bestuurder’. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Necker van Naem (adviesbureau voor de overheid) en Binnenlands Bestuur.

In totaal zijn er vier categorieën. Naast ‘Beste lokale bestuurder’, gaat het ook om Beste bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners), Beste bestuurder jonger dan 40 en de Beste bestuurde decentrale overheid.
Voor de categorie ‘Beste lokale bestuurder’ zijn naast Dadema negen anderen genomineerd. Onder hen bijvoorbeeld ook: Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning Gelderland; Ahmed Aboutaleb, burgemeester Rotterdam en Floor Vermeulen, gedeputeerde Zuid-Holland.
De motivatie voor Dadema’s nominatie luidt: “Als de stemmers burgemeester Dadema moeten omschrijven zijn ze het allemaal eens: betrokken. Die betrokkenheid uit zich in verschillende dingen. Inwoners voelen geen schroom om hem aan te spreken met problemen. Hij voelt buitengewoon goed aan wanneer hij moet spreken of zwijgen. Hij is duidelijk en communicatief. En dat communicatief is niet overdreven, hij wordt genoemd als een van de burgemeesters die het best gebruik maakt van zijn social media kanalen.”
Stemmen kan via staging2.bestebestuurder.nl. De winnaar wordt op 17 januari bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.