Cynthia Roessink: Oktober in de raad

Cynthia is raadslid voor Gemeente Belangen in Olst-Wijhe en schrijft elke maand een blog over haar belangrijkste ervaringen.

Oktober, de maand van de herfstvakantie, Halloween en wintertijd. De koude dagen komen eraan maar wat wij mee maakten was bijzonder.

Terwijl ik op de mail al bedolven werd met de wintercollecties stond ik in een zomerjurkje, zwetend met een flesje water voor de klas. Pff wat waren deze dagen warm. Tijdens gesprekjes met collega’s en de leerlingen waren het wel eens dat de zomer maar eens voorbij moest zijn. Toch was het wel lekker om buiten ons boterhammetje te eten.

Raadsvergadering 15 oktober
Gelukkig was onze fractie weer compleet. Als er 1 fractielid ontbreekt is het te handelen maar als er 2 ontbreken wordt het taken verdelen die soms niet in je portefeuille staan. Toch kwamen ik en Jarco er wel uit. Als ik denk aan de twee-mans fracties besef ik dat zij enorm veel zaken op hun dak krijgen. Respect hiervoor! Deze raadsvergadering was bijzonder want de burgermeester was ziek. Frank Schumacher was hierdoor vervangend voorzitter. Hij droeg ook de ketting. Naderhand hoorde ik van Frank dat deze ook behoorlijk zwaar was.

De motie van kinderpardon werd vanavond ook ingediend door de fracties GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen. Hier ben ik erg blij mee. Ook al kunnen we hier niets doen. We laten ons wel horen.

Raadsbijeenkomst technische behandeling van de begroting
Een van de laatste dagen van oktober hadden wij op maandagavond een raadsbijeenkomst. Dit is zonder publiek en alleen voor de raad, het college en de werknemers. Er zijn enorm veel vragen gesteld. Naast ik van gemeentebelangen op de hoogte was, hadden andere fracties ook vragen die voor ons relevant zijn. Zo’n avond is belangrijk voor alle fracties en dus raadsleden.

Deze maand trok ik me even terug. Ik ben qua financiën en begrotingen een groentje. Ik voel me betrokken bij het onderbouwen van belangen en de uitvoering ervan. Cijfertjes worden mijn vervolgstudie nam ik mij voor. Nu weet je ook de reden dat ik zo laat ben met deze blog. Gelukkig hebben we in onze fractie en schaduwfractie de kennis over deze zaken. Je kunt als raadslid niet zonder de fractie en zeker niet zonder de schaduwfractie.

Wintertijd
Zo gauw als de dagen korter worden en het buiten kouder wordt neem ik weer drinkboullion mee naar het werk. Ik pak weer warme chocolademelk uit de koffieautomaat en trek een lekkere dikke trui aan. Ik vertrek in het donker en rij naar huis in het donker. Als ik thuis kom dan staat de kachel aan en trek mezelf terug met een dekentje op de bank. Ik ben er aan toe… Hoe zit dat bij jullie?

Heel veel liefs, tot gauw.
Cynthia Roessink (c.roessink@raadolst-wijhe.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.