Cursus Schrijf je Rouw van start in Wijhe

WIJHE – In februari 2019 gaat in Wijhe de cursus Schrijf je Rouw van start. De cursus is een initiatief van Arianne Wennekes, die afgelopen jaar het boek ‘Zwarte Roze Wolk – Over liefde en loslaten’ uitbracht. Door het schrijven van haar boek weet zij als geen ander dat schrijven over je verdriet heilzaam kan zijn en je inzicht geeft in je rouwproces. Dit wil zij graag met anderen delen.

“Iedereen kan schrijven, dat is mijn uitgangspunt”, stelt Arianne. “Het gaat er bij Schrijf je Rouw niet om hoe je de zinnen formuleert en wie de mooiste woorden vindt. Het gaat erom dat je inzicht krijgt in waar je staat, hoe je het verlies van een dierbare wilt verweven in je leven.” De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer twee uur. In iedere bijeenkomst behandelt Arianne één of meerdere thema’s. “Met elkaar gaan we schrijven over deze thema’s. Zo heb je een beginpunt en kun je ergens naartoe werken. We gaan dus ook gewoon aan de slag. Als je wilt, kun je tussen de bijeenkomsten thuis verder schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat het inzicht geeft in waar je staat, wie je bent geworden door het verlies, wat je precies mist en hoe je nu verder wilt. Bovendien vind je bij de cursusgenoten een flinke dosis herkenning, ook dat kan heel fijn zijn.”
De cursus is toegankelijk voor iedereen die wil schrijven over rouw en over de gevolgen daarvan op zijn of haar leven. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, of het verlies korter of langer geleden is en of het om het verlies van een ouder, partner, kind of goede vriend gaat. De cursus wordt eens per twee weken gegeven op donderdagochtend om 9.30 uur. De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 14 februari. De cursus kost 120 euro en bestaat uit acht bijeenkomsten van circa twee uur. Koffie en thee en een kleine versnapering zijn uiteraard inbegrepen. Opgeven kan bij Arianne, per mail info@taalknutsels.nl of per telefoon 06-22733424. Heeft u of heb jij interesse, maar is de donderdagochtend niet haalbaar? Mail of bel vooral! Bij voldoende belangstelling start Arianne ook een avondcursus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.