Cognitieve fitness in de Hooiberg Olst

OLST – Marijke Bos, docent seniorensport, biedt vanaf maandag 7 januari een cursus cognitieve fitness aan in Sporthal de Hooiberg in Olst. De cursus werd eerder twee keer gegeven in Wijhe.

De deelnemers trainen zowel hun lichaam als hun hersenen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld tijdens een hardloopsessie een minuut de tijd om een puzzel op te lossen of rekensommen te maken. Of moeten ze tien woorden onthouden die tijdens het joggen zijn genoemd. Een andere training bestaat uit het maken van tegengestelde bewegingen met armen, handen en vingers. Brainboosters worden deze oefeningen genoemd. Allemaal om de linker en rechter hersenhelft beter te laten samenwerken en de coördinatie te verbeteren.

Cognitieve fitness is zeer effectief voor senioren 55+, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk voor iedereen die fit wil blijven en zijn/haar hersenen gezond wil houden. De deelnamekosten voor de cursus, die bestaat uit twaalf lessen (telkens van 14.30 tot 16.00 uur), bedragen 80 euro (exclusief koffie of thee). De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Opgave (uiterlijk woensdag 2 januari) via mail: Bosom@home.nl of mob. 06-29432041.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.