Christmas Carols in de basiliek van Raalte

Op zondagmiddag 16 december kunnen Raaltenaren weer genieten van pure Engelse koormuziek. Het Jongenskoor Dalfsen heeft ook dit jaar de basiliek H. Kruisverheffing in hun kersttour opgenomen. Niet verwonderlijk, want de neogotische ‘kathedraal van Salland’ doet qua akoestiek niet onder voor de talloze Engelse kathedralen, waar rond Kerst vele kerstconcerten te beluisteren zijn.

De koorknapen zijn geschoold in de techniek van de Engelse koorscholen. Dirigent Henk Ophoff heeft er jaren aan gesleuteld. Na een muzikale vorming (AMV) vanaf zeer jeugdige leeftijd mogen de jongens bij gebleken geschiktheid doorstromen naar het Jongenskoor om zich daar verder te ontwikkelen. Als de stem gebroken is, kunnen ze als tenor of bas het koor blijven ondersteunen. Er komen veelal prima solisten en zelfs dirigenten uit voort.

Op het programma staan traditionele meerstemmige Christmas Carols, maar er is ook gelegenheid om volop bekende kerstliederen mee te zingen. De hoge jongenssopranen verfraaien de eenstemmige volkszang dan met een feestelijke bovenstem. Dat alles begeleid op het majestueuze Adema-orgel, bespeeld door Adriaan Koops.

Het Kerstconcert begint om 16.00 uur. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.