Carolien: Kerstacties voor extraatjes minima

Er zijn nog steeds veel mensen in Nederland en Salland die door allerlei omstandigheden te weinig geld hebben om voedsel te kopen. Het raakt me elke keer weer. Dit is in Nederland. Soms zijn het mensen met een gewone baan. Sommige mensen hebben geen vangnet en staan er alleen voor. RTV Oost en vrijwilligers van de vijftien Overijsselse voedselbanken komen voor het vijfde jaar in actie, ‘Samen voor de Voedselbank’. Door het inzamelen van levensmiddelen én digitale voedselpakketten zorgen we er samen voor dat de Overijsselse voedselbanken weer een jaar lang genoeg producten hebben om de wekelijkse voedselpakketten te kunnen vullen. Op de site van RTV Oost kunnen we bij ‘Samen voor de voedselbank’ nog tot zaterdag 15 december snel en gemakkelijk een tientje overmaken.

Koffie zit niet altijd bij de voedselpakketten. Dat is soms te prijzig. En zo ben ik de koffiepunten van Douwe Egberts alweer aan het verzamelen. Ik haal ze op bij mijn ouders, uit de praktijk en thuis heb ik ze ook in verschillende laatjes ‘verzameld’. Douwe Egberts verzilvert de ingezamelde punten met hulp van de LionsClub Raalte in pakken koffie die dan ook weer naar de voedselbank gaan. Tot 7 januari 2019 kan iedereen de punten kwijt in de verzamelboxen die bij de verschillende supermarkten, winkels en verzorgingstehuizen in Salland te vinden zijn.

Een alleenstaande moeder met kinderen die met 60 euro in de week rond moet komen, zou graag met de kinderen ‘uit’ gaan, als er extra geld zou zijn. Raalte On Ice heeft de gebruikers van de Voedselbank Raalte vrijkaartjes aangeboden en zij mogen gratis schaatsen (waarde 1500 euro). De Santa Run is ook dit jaar weer een leuke afsluiting. Rotary Raalte organiseert deze loop op koopzondag 16 december 2018 in het centrum van Raalte. Vanaf 14.00 uur kun je terecht. De loop begint om 16.00 uur. Bij inschrijving ontvang je een kerstmanpak en daarin ga je lopen. Dus dat wordt weer rood-witte gezelligheid in het dorp. Van te voren kun je je nog laten sponsoren door familie, vrienden etc. Het goede doel is ‘Sallandse kinderen in de knel’. Met deze actie krijgen kinderen uit minimagezinnen met sinterklaas of kerst een cadeautje. De selectie gebeurt door welzijnsorganisatie de Kern, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Leerwerk en het Steunpunt Sociale Minima, waardoor de zorgvuldigheid en anonimiteit gewaarborgd zijn.

Sallanders zorgen voor Sallanders, Sallandse initiatieven, Sallandse sponsoren en de producten en cadeautjes worden gekocht bij Sallandse winkels. Sallandse saamhorigheid. Ik voel me trots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.