Carbid schieten in Salland: Olst-Wijhe schiet een bok

”We waren op het gemeentehuis voor BOCK ballen maar werden weer naar huis gestuurd. De BOA’s kwamen die bij ons brengen”, zegt Bert van der streek in Herxen als we ons melden bij de carbid schieters . Ze zijn wel geweest maar hadden maar een bal bij zich. Even later worden de zes bussen geladen, de linker met de bal, de rest met deksel. De bussen wel veilig in een rek opgesteld en het knalt. Nee, geen verder commentaar gehad van de boa’s. ”Wat moeten we anders ook ”zegt een ander, ”de winkels zitten dicht en morgen is het geen oudjaarsdag meer.” Herxen doet het al jaren. Gezamenlijk een middag knallen, een biertje drinken en tegen de kou een broodje warme worst. s’Avonds volgt dan de gezamenlijke vuurwerkshow. Iedereen doet een vrijwillige bijdrage.  Naast het buurthuis. ”Op een plek in het dorp de rommel, samen gezelligheid en samen de rommel opruimen”zegt Bert. De winst van de consumpties gaat naar de spaarpot voor het nieuwe buurthuis die komend jaar verbouwd moet gaan worden.

Vorig jaar kwamen de ‘politici’ van Gemeentebelangen langs voor het eerst langs met warme snert en ook dit jaar worden ze verwacht. Als de campagnecaravan van de partij arriveert, de raadsleden met snert delen en we Ron de Wit vragen naar de motivatie is hij duidelijk. “Het gaat niet om de snert, het gaat erom betrouwbaar te zijn, we hebben dit beloofd en dat mensen weten wie we zijn, ons kennen.” Dat Bert nog een beetje in een spagaat zit, niet weet nu wel of niet blij te moeten zijn met de gratis snert, de omzet derving vertellen we maar niet.

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.