Busbedevaart naar Lourdes vanuit Raalte

(Advertorial)

RAALTE – Van 9 tot en met 17 september 2019 gaat er weer busbedevaart van het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes. In Lourdes wordt een volledig Nederlandstalig programma aangeboden.

“Als er ergens eens plaats is waar mensen uit de hele wereld elkaar ontmoeten in geloof, dan is het in Lourdes. Miljoenen pelgrims uit tal van landen trekken elk jaar naar die beroemde grot in Zuid-Frankrijk, waar Maria is verschenen”, zo stellen de organisatoren. “Komend jaar gaat er vanuit Raalte een busreis naar Lourdes toe om die bijzondere sfeer te ervaren en Maria te ontmoeten. Bij de grot van de verschijningen in Lourdes ben je zelden alleen. Toch hebben veel bezoekers dezelfde ervaring: het is alsof Maria er helemaal voor jou is! Ze is één en al oor. Je kunt al je vragen, dankbaarheid en intenties bij haar neerleggen. Het is net alsof ze jou persoonlijk aanspreekt, zoals ze meer dan 160 jaar geleden op die zelfde plek ook Bernadette Soubirous aansprak.”
De Raalter groep sluit aan bij de NLZ-reis van het Huis voor de Pelgrim. “We bezoeken het heiligdom met de grot en de vele kerken, we leiden u rond door de stad, we gaan naar de Pyreneeën en we genieten van het mooie landschap en de lekkere Franse keuken. We gaan met de bus. Dat biedt de mogelijkheid om ook onderweg nog een aantal mooie plekken te bezoeken. Onderweg overnachten we in Dijon en Rodez. Op de derde dag van onze reis komen we in Lourdes aan. Op dat moment komen daar ook andere pelgrimsgroepen uit Nederland aan die met het vliegtuig of andere bussen zijn gekomen.”

Programma

Hoogtepunt is de viering bij de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden met soms wel meer dan 25.000 mensen. “We hebben ook kleine vieringen met onze eigen groep. Daarnaast is Lourdes een gezellige plaats met tientallen winkeltjes en terrasjes. Ook maken we in de loop van de week een excursie naar de Pyreneeën. Op de terugweg bezoeken we Nevers, waar Bernadette gewoond heeft en in een schrijn ligt opgebaard.”
De reissom bedraag 830 euro per persoon (inclusief annulerings- en reisverzekering) in uitstekende hotels op basis van volpension. Voor een 1-persoonskamer betaalt men 220 euro extra. Voor aanmelden of nadere informatie kan men contact opnemen met J. Keilholtz, Gieteling 11, 8103 EZ Raalte, tel. 0572- 356152 of mob. 06 46827603 of het Huis voor de Pelgrim, tel. 043 – 3215715 of info@huisvoordepelgrim.nl. Bij aanmelding via het Huis voor de Pelgrim graag J. Keilholtz vermelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.