Burgemeester Dadema reikt participatieverklaringen uit aan nieuwkomers

Donderdagochtend ondertekenden zesentwintig nieuwkomers een participatieverklaring in het gemeentehuis in Raalte. De ondertekende exemplaren werden daarna officieel uitgereikt door burgemeester Dadema.

De bijeenkomst was de officiele afsluiting van het participatieverklaringstraject. In dit traject leren nieuwkomers in de gemeente Raalte hoe je meedoet in de Nederlandse samenleving. Deelnemers kregen lessen over de kernwaarden in Nederland. Ook hoorde ze hoe de gezondheidszorg geregeld is en kregen ze een rondleiding in de bibliotheek.

“Het is een heel betrokken, dankbare groep, die graag vooruit wil door de taal te leren, aan het werk te gaan en contact te maken met hun omgeving”, zegt trajectleider Anita Cichecka van Vluchtelingenwerk. Door de verklaring te ondertekenen zeggen de deelnemers onder meer dat zij actief een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse samenleving.

Het participatieverklaringstraject maakt deel uit van de inburgering. Sinds 1 oktober 2017 zijn nieuwkomers in de gemeente Raalte verplicht om binnen een naar na binnenkomst dit traject te volgen. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed kan volgen wat er verteld wordt zijn er tolken aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.