Brons voor Stokvisdennen bij Kerstsprinttoernooi

HEERENVEEN – Op tweede kerstdag stonden veel sprinters traditioneel aan de start van het Kerstsprinttoernooi in Thialf in plaats van aan (nog) een kerstdiner aan te schuiven. Stokvisdennen heeft een lange traditie van podiumplaatsen op dit toernooi van Schaatstrainingsclub Rutten en dit jaar was geen uitzondering. De ploeg mocht de beker voor de bronzen plaats in ontvangst nemen en bovendien was er individueel goud voor Stefan Westenbroek en brons voor Stijn Hulst. Het toernooi werd alweer voor de 37ste keer gehouden. Vele coryfeeën hebben in het verleden al meegedaan. De deelnemers kwamen nu ook weer uit het hele land, het merendeel uit het noord(west)en en oosten, maar ook de Belg Mathias Vosté was voor deze wedstrijd over 100, 300 en de 500 meter naar Heerenveen getogen.
Vooral de drie junioren dames kwamen uit in hogere categorieën. B2-junior Famke Minnee deed het goed bij de A-junioren met zelfs een tweede plaats op de 500 meter in 42,07 en een persoonlijk record op de 300 in 27,33. C1-junior Birte Tellegen reed bij de neo-senioren mee. Voor haar pr’s op de 300 en 500 meter, met 28,96 en 44,38. C2-junior Bo Meijer stond aan de start bij de senioren en reed haar beste seizoenstijden op de 300 en 500 in 30,08 en 48,20.
Sprinttroef Westenbroek werd als B2-junior ingezet bij de senioren en won die categorie zelfs, met baanrecords op de 100 en 300 meter in 9,92 en 23,01. Ondanks zijn tweede 35er op de 500 meter ging deze afstand naar A-senior Vosté. Bart Hulst, derdejaars neo, behaalde in deze categorie een elfde, zeventiende en twintigste plaats. Broer en neo1-senior Stijn Hulst laat al een tijdje zien in vorm te zijn en kwam als enige van het team in zijn eigen categorie uit. Voor hem een mooie derde plaats in het eindklassement bij de neo’s, met twee derde plaatsen en een zesde plaats. Bij de A-junioren stond B1-junior Joep Wennemars zijn mannetje. Hij verzamelde punten met een mooie achtste, zesde en vijfde plaats.
Naast het clubteam stonden er nog drie Stokvisdenners aan de start. Neo3-senior Bas Elst had een goede avond; hij reed als enige drie pr’s met 10,77, 25,28 en 39,54. B1-junior Niels Meijer verbeterde zich binnen drie dagen al weer op de 500 meter en reed zijn eerste 40-er met 40,90. Ook op de 100 meter was hij sneller dan ooit met 11,32. Categoriegenoot Mees Hulsts beste afstand was de 500 meter, met een negende plaats bij de junioren A.

Foto: Freddy Wennemars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.