Home / Sallandcentraal / Brett: Radio 1

Brett: Radio 1

Misschien ben ik wel de trouwste Radio 1 luisteraar. Desalniettemin redden we het niet meer om samen de avonden door te brengen. Radio 1 is een sportzender geworden. Sport is leuk om naar te kijken. Vijf avonden per week erover kletsen, is absurd. Oordeelt u zelf. Een stukje Langs de Lijn en Omstreken:

Hoofdzwemcoach Marcel Wouda: ‘Bij alle medailles waren Ranomi en Femke betrokken. Er gaan andere tijden aankomen. We hebben hiervan genoten maar we moeten nog hard werken.’
Aan de lijn nu Johan Kenkhuis, zwemanalyticus bij de NOS. Goedenavond Johan. Herkenbaar wat Marcel Wouda daar zegt? ‘Ja, dat denk ik wel. Het was Ranomi en Femke voor en na. Ze hebben goed gezwommen. Maar wat daar achter zit op langere termijn ja, daar zie ik niet echt namen uit springen die ze kunnen vervangen. Maar Ranomi en Femke zullen na Japan toch wel stoppen met topzwemmen en er dient zich nu nog niemand aan waar we, zeg maar, onze hoop op kunnen gaan vestigen. En dat is zorgelijk. Grote talenten presenteren zich al op jonge leeftijd. Van daaruit ga je bouwen. Kijk maar naar Ranomi en Femke. Zaak is om vroeg te spotten en van daaruit talent te ontwikkelen. Wat straks komt is al een jaar of tien geleden ingezet. De vraag is of er genoeg is gebeurd om de toptalenten van de toekomst naar boven te krijgen. Er moet naar mijn mening beleid op gemaakt worden om Nederland weer in de breedte bij de absolute top te krijgen op het mondiale toneel. Maar goed, je moet het altijd doen met de zwemmers die op dat moment aanwezig zijn. Dat weet Marcel Wouda als geen ander.’
‘Dames en heren, morgenavond zijn we er weer. Met het sportgala. Live op Radio 1…’

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.