Bijzondere kerstnachtviering in Luttenberg

Maandag 24 december, kerstavond, wordt er in de Heilige Corneliuskerk in Luttenberg een bijzondere kerstnachtviering gehouden die anders is dan anders.

Het Herenkoor heeft hierin het voortouw genomen samen met pastoraal werker Harry Bloo van parochie Heilig Kruis. Hij gaat voor in deze woord- en communieviering. Muzikaal wordt de viering, naast het Herenkoor, ondersteunt door accordeonvereniging Accordeola.

Om 21.00 uur zal de midwinterhoorn klinken vanaf het kerkplein en mensen oproepen om naar de kerk te komen. Om 21.30 uur begint de viering met 4 korte verhalen vanuit de advent, waarbij telkens een nieuwe kaars op de adventskrans zal worden ontstoken. Als alle 4 kaarsen branden wordt de 5de kaars ontstoken en wordt het kerstevangelie van Lucas verteld. Alle bezoekers worden vervolgens ook uitgenodigd om een kaarsje te ontsteken, die samen de grote ster van Bethlehem zullen uitbeelden.

Het eerste dat de bezoekers aan deze viering zullen opmerken, als ze de kerk binnenkomen, is de verlichting. De kerk is namelijk paars verlicht, een kleur passend bij de advent. Tijdens de adventsverhalen zal het licht langzaam overgaan naar lichtere kleuren, om de kerk uiteindelijk in helder licht te zetten tijdens het kerstverhaal over de geboorte van Jezus.

Het tweede dat opvalt is dat bezoekers geen boekje krijgen, maar de liedteksten kunnen volgen via 2 grote schermen in de kerk. Natuurlijk zullen klassiekers als Stille Nacht, Nu zijt wellekome en De herdertjes lagen bij nachte niet ontbreken, maar er worden ook heel bijzondere advents- en kerstliederen gezongen door het Herenkoor en gespeeld door Accordeola.
De kerk in Luttenberg is op 24 december geopend vanaf 21.00 uur. De aanvang van de viering is 21.30 uur. Tijdens de viering is er een collecte. Een ieder is welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.