31e editie VV Heino Winterloop

HEINO – VV Heino presenteert op zaterdag 5 januari voor 31-ste keer de Van der Most VV Heino Winterloop. Vanaf Sportpark de Kampen worden routes uitgezet van 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km. De loop maakte jarenlang deel uit van het programma van het Sallands Cross Circuit, maar vorig jaar besloot VV Heino weer zelfstandig verder te gaan.

De organisatie heeft gekozen voor snelle parcoursen die voor twee-derde deel over verharde wegen voeren. Het overige deel gaat over brede bospaden. Voorinschrijven (uiterlijk 4 januari 2019 tot 18.00 uur) is mogelijk via de website staging2.mijninschrijving.nl. Daarnaast kan men zich op de dag zelf, 5 januari, vanaf 12.00 uur inschrijven in de kantine van VV Heino.

De 1 km start om 13.00 uur (t/m 6 jaar; deelnamekosten 2 euro); de 2,5 km om 13.15 uur (voor jongens t/m 10 jaar en meisjes t/m 12 jaar; 3 euro); de 5 km om 14.00 uur (5 euro; jeugdleden VV Heino 4 euro) en de 10 km om 14.10 uur (5 euro). De prijsuitreiking van de 1 en 2,5 km vindt direct na afloop van de 2,5 km plaats rondom de start/finish; de prijsuitreiking voor de overige afstanden om 15.30 uur in de kantine. Voor alle deelnemers aan de 1 km en de 2,5 km is er een herinneringsmedaille en voor de prijswinnaars een beker. Voor de 5 en de 10 km zijn er prijzen in natura.

Teamloop

Al jaren heeft VV Heino een speciale teamloop gekoppeld aan de 5 km. Die teamloop vindt dit jaar ook weer plaats. Net zoals vorig worden de tijden van de eerste vier lopers van een team bij elkaar opgeteld voor de teamtijd. Dat betekent dat een team uit minimaal vier lopers moet bestaan. VV Heino nodigt nadrukkelijk ook andere verenigingen, (sponsor)bedrijven en (vrienden)clubs uit om mee te doen met een team.

Dat de Winterloop een Heino’s karakter heeft, komt ook tot uiting via het Heino’s kampioenschap. Zowel op de 5 als op de 10 km zullen de eerste dame en de eerste heer uit (voormalige gemeente) Heino in het zonnetje worden gezet en een prijs ontvangen. Iedere deelnemer(ster) kan gebruik maken van de kleed- en douchegelegenheden op het sportpark. Zestig vrijwilligers maken het mogelijk dat iedereen ongehinderd kan deelnemen aan deze winterloop.

Foto: Vera Roodvoets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.