Zowel Acda als De Munnik

Weet je wat het is met karaoke? Of je vindt het geweldig. Of je haat het. Ik hoor bij die eerste categorie. Alleen een beetje lef zou wel handig zijn. Wat dat betreft ben ik jaloers op mijn schoonzus. Die houdt ook van karaoke. Er is alleen een groot verschil tussen ons. Zij durft.

Daarom stond zij, op haar eigen verjaardagsfeestje in de afgehuurde kroeg, als eerste met de microfoon in de hand. Wannabe van de Spice Girls werd door haar vakkundig om zeep geholpen. Want zingen kan ze niet. En dat weet ze zelf ook wel. Maar enthousiasme maakt veel goed.

Daarna moest haar man. Die houdt er niet van, maar weet ook wel dat hij er niet onderuit komt. Met twee vrienden dan maar. Paradise By The Dashboardlight. Dan weet je het wel. En omdat verder eigenlijk niemand vrijwillig wilde, sleurde mijn schoonzus iedereen één voor één het podium op. Ze mochten wel in duo’s. Gedeelde smart is halve smart.

Na tien mislukte optredens was ik het zat. Al die mensen die niet meezingen of niet te verstaan zijn. Terwijl ik aan de zijlijn sta te kijken en een bizar goede Acda en De Munnik in huis heb. Ik kan zelfs zo met mijn stem spelen dat ik zowel Thomas Acda als Paul de Munnik kan imiteren. Daarom leverde ik zelf maar een briefje bij de dj in. Naam: Rick. Song: Niet Of Nooit Geweest. Nummer: 1054.

Toen de dj mijn naam riep, besloten mijn vrouw en mijn zwager ook snel aan te haken. Goed bedoeld, maar wat mij betreft niet nodig. Na tien biertjes heb ik namelijk precies de helft van het lef van mijn schoonzus. En dat is genoeg. Helaas viel mijn optreden in het water. Die andere twee zaten namelijk steeds door mijn Acda en De Munnik heen te schreeuwen. Ik haat karaoke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.